Historia

Industrins logistikpartner sedan 1905

Österbergs grundas
Österbergs Industrihandel har varit en central aktör i svensk industri sedan grundandet 1905 i Haga, Karlstad av entreprenören Robert Österberg. Med en vision om nära kundrelationer, startade Robert sin verksamhet genom att personligen leverera produkter till industriföretag med häst och vagn.

Utveckling genom generationer
Efter Roberts bortgång 1953, fortsatte hans son Karl-Erik Österberg och svärson Evert Hjerdt att expandera företaget. Även under svåra tider, som när företaget hamnade på obestånd 1965 och köptes upp av ett konsortium inklusive Kils Järnhandel, anpassade sig Österbergs framgångsrikt till industrins förändrade behov.

Nyriktningar och samarbeten
1970 markerade en ny era då Österbergs slogs ihop med Karlstads andra stora järnhandel, Nygren & Åhlin, och senare även anpassade affärsmodellen i samarbete med Herman Geijer & Co för att möta ökad konkurrens.

Innovation under Gunnar Nilssons ledning
Under Gunnar Nilssons ledarskap från 1977 genomgick Österbergs ytterligare en transformation genom att införa kundanpassade lagerlösningar, vilket var en modernisering av Roberts ursprungliga affärsidé. Denna strategi har fortsatt prägla företaget till idag.

Österbergs idag: Kundanpassade logistiklösningar
Genom att ständigt utöka våra tjänster inom svets-, bygg-, luft-, produktion- och hydrauliksegmenten har vi kunnat erbjuda skräddarsydda lösningar till verkstads-, process- och byggindustrin. Vårt fokus ligger på att leverera optimal service och stöd till varje kund.

Vi är stolta över vår historia och engagerade i att fortsätta leverera service och lösningar som överträffar förväntningarna. Österbergs är Industrins Logistik- och Servicepartner.

Nyfiken på vad Österbergs kan erbjuda dig?

Har du frågor eller behöver hjälp? Kontakta oss via telefon eller fyll i kontaktformuläret intill. Vi ser fram emot att höra från dig!

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig.